sobota 7. března 2020

Úpravy CAS

7.2.2020 se část jednotky pustila do úpravy nástavby naší cisterny. Přestavba spočívala v odstranění starých tubusů na savice a úklidu ženijního nářadí. Na místo tubusů byly navařeny konzole pro ukotvení nové bedny a držáků na zásahové žebříky. Díky této přestavbě je nástavba naší cisterny hned více pochozí a přehledná. Na cisterně se v tomto čase vyměnily hadice v okolí chladiče, důvod výměny byl únik kapaliny a samotné stáří hadic.
Za práci bychom chtěli poděkovat našemu svářeči a hlavnímu pracovníkovi Honzovi Menšíkovi, hlavní myšlence Adamu Buiglovi a Petru Fialovi a pracovní síle Petru Zbořilovi. Hlavní dík patří našemu zřizovateli, obci Čechy pod Kosířem, za financování tohoto kroku vpřed.
Avšak toto nejsou jediné změny, jak bychom naší cisternu rádi zvelebili. V plánu je ještě výměna dosavadního majáku za starší majákovou rampu. Výměnou se zlepší hlavně bezpečnost posádky ve vozidle, protože dosavadní maják je už staršího data výroby a jeho záře je v denním světle prakticky neviditelná.

Doufáme, že se nám všechny úpravy povedou a tak si naší cisternu budeme moci dovybavit dle našich představ.